ONZE DIENSTEN

Stadstuin aanleg: een job voor Citygardendesign!

Stadstuin aanleg: een vak apart!

 

Waarom stadstuin aanleg specifieke expertise vergt

Extra groene ruimte is simpelweg cruciaal om de leefbaarheid van de stad te versterken. Het boetseren van jouw eigen natuurlijke plekje vergt echter een flinke dosis planning. Anders dan in een landelijke omgeving, is de bewegingsvrijheid uiteraard veel strenger gereguleerd; in een stad ga je niet onaangekondigd met een bulldozer aan de slag.

Stadstuin aanleg in deze context behoeft dus enkele zeer specifieke competenties en voorbereidingen: parkeerverbod aanvragen, vergunningen voor eventuele kraanwerken om alle materialen tot in de achtertuin te hijsen, voor het aanleggen van een waterpartij of het optrekken van een bijgebouw… Het zijn allemaal administratieve uitdagingen waarbij de expertise van Citygardendesign het verschil maakt.

Kort gezegd: met een professionele aanpak, win je tijd. We streven ernaar om alles zó te plannen, dat alle werken optimaal aan elkaar schakelen. Zo houden we het ongemak voor jou en de hele buurt minimaal.

 

Een doordacht plan voor jouw stadstuin aanleg

Ook niet onbelangrijk: Vanuit onze expertise volgen we steeds de juiste keuzes en volgorde bij jouw stadstuin aanleg. Zoals we al aangaven, is er natuurlijk het administratieve luik, waarbij we ook telkens een transparante en correcte offerte opstellen. Zo weet jij exact waar je aan toe bent vóór de werken starten. Daarna steken we pas echt de handen uit de mouwen. Grondbewerkingen, verhardingen en constructies komen als eerste aan de beurt. Vervolgens zorgen we voor een professionele bemesting en beplanting (bomen en hagen eerst, daarna heesters en vaste planten). Tenslotte wordt een gazon gezaaid of leggen we grasmatten.

Bij Citygardendesign kan je o.a. terecht voor:

· Gazonaanleg: zaaien of grasmatten

· Verkoop en plaatsen planten

· Grondwerken

· Bemesten van uw perceel

· Terrasaanleg: betonklinker, kleiklinker, natuursteen, hout

· Houten constructies: pergola, grondkering, plantenbakken op maat, houten schermen

· Vijvers: siervijver of zwemvijver

· Vellen en insnoeien van bomen

· Draadafsluitingen

· Steenkorven

· Wanden in aluminium, cortenstaal, hardhout, ...

· Totaalprojecten: nieuwbouw en renovatie van kleine tuin of stadstuin

En Last but not least: Wanneer alles mooi klaar is, nemen we je mee doorheen je stadstuintje om je haarfijn uit te leggen hoe je dit alles duurzaam onderhoudt. Jarenlang tuinplezier gegarandeerd!

Heeft u een vraag? Contacteer ons